link
Оваа петиција е покрената од Европската асоцијација, the Association of European Cancer Leagues за цервикален канцер
Секоја година во Европа, 60 000 жени заболуваат и 30 000 жени умираат од цервикален канцер. Програмите за ефективна превенција би можеле да го спречат речиси секој случај.

Јас ја поддржувам петицијата СТОП за цервикалниот канцер и ги повикувам Европскиот парламент, Европската комисија и сите национални влади на Европа да имплементираат ефективни организирани програми за превенција од цервикалниот канцер кои ќе обезбедат оптимална заштита против цервикалниот канцер за сите жени во Европа.

    

SIGN-UP HERE!

Презиме*
A value is required
Име*
A value is required
Организација
Земја на живеење*

A value is required.
Email адреса*
A value is requiredInvalid format
Коментари
Додади го моето име на ЕССА/UICC mailing листата
*Потребно со цел верификување на петицијата.

 

http://www.adjust.behttp://www.ecca.info